برنج دودی مهمان دوست

چرا برنج را دودی می کنند؟

در گذشته برای ماندگاری بیشتر برنج، برنج ها را دودی می کردند.در واقع دود باعث می شود میکروارگانیسم ها دیرتر در ماده غذایی نفوذ کنند و مانع از رشد میکروب ها شوند.

همانطور که پخت غذا با چوب باعث می شود مقداری از دود وارد غذا شود و عطر و طعم خاصی به غذا بدهد. به همین خاطر برنج دودی به علت خوش طعم بودن به عنوان یک وعده غذای تفننی و متفاوت در سفره خانواده ها گنجانده می شود.

اما امروزه برای تنوع و تغییر ذائقه برنج دودی استفاده می کنند. همانند استفاده از ماهی دودی، گوشت دودی و…

برنج دودی چگونه درست میشود ؟

نحوه دودی کردن برنج توسط تولید کنندگان برنج دودی به این صورت میباشد که دانه های شالی برنج را درون سبدهای مخصوصی ریخته و در وسط سالن های مخصوصی سبدها را روی هم می گذارند و دور تا دور سالن محفظه هایی تعبیه شده است که  خرده چوب ها را ( در حدی آتش میزنند که فقط دود کند) قرار میدهند و پوشال برنج را برای بیشتر شدن دود بر روی کنده می ریزند و بعد گذشت چند روز این دود به شالی های برنج نفوذ کرده و دانه های برنج طعم دود به خود میگیرند. سپس شالی های برنج به کارخانجات شالیکوبی برده میشود و عمل جداسازی شلتوک (سبوس) از دانه انجام میگیرد.

آیا برنج دودی مضر است ؟

طبق پژوهش های انجام شده استفاده از برنج های دودی شده با مواد سوختنی خالص ضرری برای انسان ندارد.

کسانی که مصرف کننده همیشگی برنج دودی هستند این را خوب میدانند که برنج دودی باید با سایر گونه ها مخلوط شود زیرا برنج دودی را به سختی میتوان بدون مخلوط کردن با برنج های دیگر میل کرد و ممکن است با ذائقه بعضی افراد ناسازگار باشد.

برنج دودی را معمولا با برنج های سطح پایین که عطر و طعم کمی دارند مخلوط میکنند تا برنج طعم بهتری به خود بگیرد بطوریکه برای خریدار مقرون بصرفه باشد اما میتوان برای مجلسی کردن برنج از برنج های درجه یک مانند برنج طارم، کشت دوم، هاشمی استفاده کرد.

خواص برنج دودی

اشتها آور

برنج دودی بدلیل طعم و بوی مطبوعی که دارد باعث افزایش تنوع غذایی شده و اشتها را زیاد کرده و در نهایت افراد را به خوردن بیشتر این ماده غذایی ترغیب می کند.

خواص چای سیاه

خواص چای سیاه

چای سیاه که پراستفاده ترین چای در دنیای غرب است، در واقع همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند، و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند اما آیا می دانید همین چای سیاه که هر روز دم می کنید و نوش جان می کنید دارای فوایدی بسیار زیادی است؟

 

تاثیر مثبت نوشیدن چای سیاه در کاهش خطر حمله قلبی

پزشکان دانشگاه غرب استرالیا نیز در یک بازبینی جدید یادآور شدند که نوشیدن منظم چای سیاه یا چای سبز می تواند ۱۱ درصد خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
متخصصان تغذیه معتقدند که به لحاظ تحویل آنتی اکسیدان ها، دو فنجان چای معادل پنج نوبت مصرف سبزیجات یا دو عدد سیب حاوی آنتی اکسیدان ها است. مزایای چای به طور چشمگیری به خاطر محتوای فلاوونوئید آن است.
چای سیاه همچنین میتواند باعث جلوگیری از رشد سرطان شود. محققان دانشگاه روتگرز نشان دادند که ترکیبی بنام TF-2 در چای سیاه باعث میشود سلولهای سرطان کولورکتوم (قسمتی از روده) دست به خودکشی بزنند ضمن اینکه این ترکیب تأثیری روی سلولهای سالم ندارد.
خواص چای سیاه میتواند میکروبها از جمله میکروبهائی که باعث اسهال، ذاتالریه، التهاب مثانه، و عفونتهای پوستی میشوند را خنثی کند.
از خواص دیگر چای سیاه کمک به جلوگیری از پوسیدگی دندانها، کاهش میزان کلسترول، تسکین آرتروز ،از بین بردن تبخال و شاید هم کمک به سوختن چربی باشد.
نوشیدن مرتب چای، حافظه را تقویت کرده و راه جدیدی برای پیشگیری و درمان آلزایمر است.
چای و فواید درمانی فوق العاده آن

خواص درمانی چای

* پیشگیری، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا

* ضد عفونی کننده و پیشگیری از بوی بد دهان

* پیشگیری و کاهش اثرهای دیابت نوع دوم

* حفظ تعادل آب و الکترولیت های بدن

* رفع خستگی و استرس

* پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز

* کاهش علایم مواد حساسیت زا

* کاهش علایم عارضه پارکینسون

* بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کند کردن گسترش عفونت ویروس اچ.آی.وی در بدن

* پیشگیری از پوکی استخوان

* کند کننده روند پیری

* جلوگیری از لخته شدن خون و رسوب چربی در رگ های خونی

* تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول

* بهبود عملکرد مغز و افزایش هوشیاری

* افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

* افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن

* آثار ضد التهابی

* رفع لک و آکنه از روی پوست

قند خاصیتی هم دارد؟

خواص قند

قند یکی از موادی می باشد که ما ایرانی ها به همراه چای از آن استفاده می کنیم و اطلاعی درباره خاصیت های آن نداریم. برخی از افراد فکر می کنند که قند فقط مضر است اما این چنین نیست و این ماده که در کنار چای از آن استفاده می شود ویژگی های مفیدی هم دارد.

قند یکی از موادی می باشد که در خانه اکثر ایرانی ها به وفور یافت می شود. بهتر است با ویژگی های این ماده آشنا شوید تا بدانید که خوردن آن برای شما مفید است یا خیر.

رهایی از یبوست
قند می تواند شما را از یبوست نجات بدهد و با تحریکات شکمی یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که دارید را حل می کند.

تقویت سیستم ایمنی
یکی دیگر از فوایدی که قند برای شما دارد در این است که می تواند بدن شما را در برابر رادیکال های آزاد حفظ کند زیرا دارای مواد بسیار مهمی همچون پتاسیم، منیزیم آهن و فسفر می باشد. البته این مواد می تواند نشانه های آنفولانزا را نیز کنترل کند و از حاد شدن آن جلوگیری می کند.

البته بهتر است بدانید که مصرف بیش از اندازه قند برای بدن خوب نیست .

آیا باید سویا بخوریم؟

سویا

سویا از دانه های خوراکی و بخشی از خانواده نخود است که امروزه از محصولات اصلی جهان محسوب میشود. سویا همچنین به شکل روغن، شیر، توفو و پروتئین تبدیل میشود و دو نوع عمده از سویا کشت میشود که زرد و سیاه هستند ؛ آنها همچنین در چین و ژاپن به عنوان ادامام نیز شناخته میشوند.

سویا کم چرب و کم کالری است و منبع غنی از پروتئین، فیبر و بسیاری دیگر از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشد. سویا در بسیاری از شرایط پزشکی و علائم نیز مفید است.

آیا سویا برای شما مفید است؟

بله. سویا به روش های مختلف مصرف می شود (بو داده با نمک و آب پز شده)

سویا اغلب به عنوان جایگزین گوشت استفاده میشود.

مزایای سلامتی زیادی دارد و منبع ایده آل به عنوان مکمل برای گیاه خواران محسوب میشود.

چرا سویا، سالم است؟

سویا غنی از مواد مغذی زیر است:

مواد شیمیایی گیاهی ضروری

دانه‌های سویا شامل مولکول‌های فعالی همچون توکوفرول، فسفولیپید، کاروتنوئید، اوناسین و ایزوفلاون هستند که گفته می‌شود خواص بی‌شماری برای سلامتی دارند. ایزوفلاون‌ها که به آن‌ها دایدزین و جنیستین می‌گویند، ساختار شبیه به استروژن دارند که فواید بسیاری در سرطان پستان، یائسگی و سرطان آندومتر دارند.

پروتئین‌ها

میزان پروتئین سویا آجیلی مشابه با پروتئین حیوانی در نظر گرفته می‌شود که شامل ۹ نوع اسیدآمینه ضروری برای استخوان‌ها و ماهیچه‌های سالم است. به علاوه فواید سویا نسبت به آن، بیشتر است، همچون کاهش کلسترول که این موضوع برخلاف منابع حیوانی پروتئین است که طبق مطالعات سبب افزایش کلسترول می‌شوند.

استرول‌های مفید

سویا شامل ترکیباتی به نام فیتواسترول‌ها است که از نظر ساختاری شبیه به کلسترول و هورمون‌های استروئیدی هستند. این ترکیبات گیاهی گفته می‌شود که می‌توانند به وسیله مسدود کردن محل‌های جذب، مانع از جذب کلسترول شوند بنابراین به کاهش کلسترول بدن کمک می‌کنند.

چربی‌های غیراشباع

به جز ۱۰ تا ۱۵ درصد از چربی کلی اغلب محتوای چربی سویا، غیر اشباع است که شامل چربی‌های مهم امگا ۶ و امگا ۳ بوده و فاقد کلسترول هستند که می‌تواند برای قلب بسیار مفید باشد.

فیبر

از فواید سویا غنی بودن آن از فیبر است که در هر فنجان از آن ۱۰ گرم فیبر وجود دارد که برای هضم و سلامتی دستگاه گوارش مفید است.

پتاسیم

سویا منبع غنی از پتاسیم است که برای عملکرد درست بسیاری از فرآیندهای بدن حیاتی است؛ این فرآیندها شامل ایجاد ضربان قلب، کمک به کلیه برای فیلتر کردن مواد مازاد و کمک به اعصاب برای جهت‌دهی پالس‌های عصبی هستند.

سایر مواد موجود در سویا

سویا همچنین شامل مواد معدنی مهم دیگری همچون ویتامین(یک میکرومغزی مهم در لخته‌سازی خون)، فولاد، مس، منگنز، فسفر و تیامین است.

با این‌حال دانه سویا همچنین شامل برخی ضد‌مغذی‌ها است که هضم را با مشکل روبرو کرده و در جذب پروتئین و سایر میکرومغذی‌ها همچون لکتین قطعات ساپونین مهارکننده های تریپسین تداخل می‌کند. خوشبختانه این ترکیبات اغلب در متدهای فرآوری که بر روی محصولات سویا اعمال می‌شود، از بین می‌روند.

فواید سویا برای انسان

به دلیل محتوای مغذی بالایی که سویا دارد فواید سویا برای سلامتی زیاد است و متخصصین پیشنهاد می‌کنند که آن را در رژیم روزانه خود داشته باشید تا به شما کمک کند، بدن سالمی داشته و احساس خوبی را تجربه کنید. برخی از فواید سویا شامل موارد زیر است:

سلول‌های سرطانی را نابود می‌کند!

سطح بالای آنتی‌اکسیدان در سویا ممکن است برای پیشگیری رشد سلول‌های سرطانی کمک کند. آنتی‌اکسیدان‌ها برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد که سلول‌های سالم را به تومورهای کشنده و سلول‌های سرطانی تبدیل می‌کنند، فعالیت می‌نمایند. تحقیقات زیادی از ارزش ضدسرطانی سویا دفاع می‌کنند. یک تحقیق نشان داده است آنتی‌اکسیدانی که در سویل وجود دارد برای کشتن تعداد زیادی از سلول‌های سرطانی و حذف رادیکال‌های آزاد از بدن موثر بوده است. یکی از چندین تحقیقات تجربی نشان داده است که مصرف محصولات سویا به کاهش ریسک سرطان پستان کمک می‌کند. خوردن سویا همچنین به مردانی که ریسک سرطان پروستات دارند، کمک می‌کند. این سرطان به‌عنوان دومین سرطان شایع و پنجمین سرطان کشنده در مردان است.

قند خون را تنظیم می‌کند!

طبق چندین تحقیق، ایزوفلاون سویا ممکن است سبب کاهش ریسک دیابت شود؛ زیرا توانایی افزایش گیرنده‌های انسولین در بدن را دارند. برخی تحقیقات می‌گویند دانه‌های سویا سبب می‌شوند سلول‌ها توسط افزایش حساسیت به انسولین، گلوکز بیشتری را جذب کنند.

از بارداری سالم حمایت می‌کند!

به بانوان باردار توصیه می‌شود محصولات ارگانیک بر پایه سویا مصرف کنند، زیرا غنی از فولیک اسید و ویتامین B کمپلکس هستند و این مواد مغذی برای پیشگیری از نقص لوله عصبی در جنین‌ها مهم هستند. مواد مغذی در بارداری بسیار ضروری هستند و بسیار مهم است با یک متخصص باتجربه برای داشتن رژیم غذایی سالم در طول بارداری مشورت کنید.

به یائسگی کمک می‌کند!

در طی یائسگی سطح استروژن کاهش پیدا می‌کند که سبب ایجاد علائم ناخوشایندی همچون عرق کردن، احساس گرما و تغییرات روحیه می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد ایزوفلاون‌های سویا توانستند به کاهش علائم یائسگی کمک کنند. یک تحقیق روی ۳۵ نفر نشان داد که خانم‌ها پس از یائسگی با تکمیل کردن رژیم غذایی خود توسط ایزوفلاون سویا، ۱۴ درصد افزایش در سطح استروژن خود را نشان دادند.

استخوان‌ها را مستحکم می‌کند!

تحقیقاتی که بر روی خانم‌هایی که از پوکی استخوان رنج می‌برند، انجام شد؛ نشان داد ایزوفلاون‌های سویا در ترمیم تراکم مواد معدنی استخوان بدون ایجاد عوارض جانبی، همچون افزایش ریسک سکته، سرطان پستان و بیماری کرونری قلب موثر است. این عوارض جانبی معمولاً در بیمارانی که درمان جایگزین هورمون دریافت می‌کنند، دیده می‌شود. از فواید سویا این است که غنی از زینک، سلنیوم، مس، منیزیم و کلسیم هستند که سبب افزایش رشد بافت استخوانی جدید، تقویت بافت موجود و افزایش سرعت فرآیند بازسازی استخوان می‌شوند.

به از دست دادن وزن کمک می‌کنند!

بالا بودن میزان پروتئین سویا آجیلی کمک می‌کند احساس سیری داشته باشید که ساعت‌هایی که نیازمند غذا خوردن هستید را کاهش می‌دهد. به علاوه از آنجایی که یک پروتئین کامل است، سنتز پروتئین ماهیچه را افزایش می‌دهد. چندین تحقیق نشان داده است پروتئین سویا رژیمی با کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید پلاسما بر چاقی افراطی تاثیرات مثبتی می‌گذارد.

خواب را بهبود می‌بخشد!

طبق گفته متخصصین بهداشت، دانه‌های سویا از آنجایی که غنی از منگنز هستند، به خواب بهتر کمک می‌کنند. منگنز به بهبود کیفیت خواب عمیق و مدت خواب شما مرتبط است.

رنگ پوست را بهتر می‌کند!

تحقیقات نشان می‌دهد مواد شیمیایی گیاهی موجود در سویا، خواص ضدالتهابی، تحریک کلاژن‌سازی، آنتی‌اکسیدانی، روشن‌کنندگی پوست و محافظت در برابر    UVدارند که سبب بهبود سلامت پوست می‌شود. گفته می شود مهارکننده‌های تریپسین سویا، سبب کاهش از بین رفتن رنگدانه‌ها می‌شود، در حالی‌که تحقیقات دیگر نشان دادند آنتوسیانین موجود در سویا، سبب جلوگیری از تولید ملانین می‌شود.

تفاوت قند و شکر

قند یک کربوهیدرات ساده است که بدن به گلوکز تبدیل می کند و از آن برای تولید انرژی استفاده می کند. با این حال بدن از قند طبیعی و شکرتصفیه شده به شکل متفاوتی استفاده می کند ، که بر سلامت کلی شما تأثیر می گذارد

قندهای طبیعی در میوه های به صورت فروکتوز و همچنین در فراورده های لبنی مانند شیر و پنیر به عنوان لاکتوز یافت می شوند. این غذاها حاوی مواد مغذی اساسی هستند که بدن را سالم نگه می دارند و به جلوگیری از بیماری نیز کمک می کنند. به علاوه منابع طبیعی قند آهسته تر هضم می شود و این مسئله به شما کمک می کند احساس سیری طولانی تری داشته باشید.قندهای طبیعی همچنین به ثبات متابولیسم شما کمک می کند.

شکر تصفیه شده یا ساکارز که از نیشکر یا چغندرقند تهیه می شود ، برای استخراج قند فرآوری می شوند. تولید کنندگان مواد غذایی سپس شکر تولید شده شیمیایی ،(به طور معمول شربت ذرت با فروکتوز بالا) را به بسیاری از غذاهای بسته بندی شده اضافه می کنند. بدن قند تصفیه شده را به سرعت تجزیه می کند ، و باعث می شود سطح انسولین و قند خون ناگهان زیاد شود. از آنجا که قند مصنوعی به سرعت هضم می شود ، بعد از اینکه غذا خوردید ، فارغ از اینکه چقدر خوردید ، احساس سیری کامل نمی کنید. افزایش مصرف قند تصفیه شده با افزایش میزان چاقی مرتبط است و خطر ابتلا به سرطان را به همراه دارد.

برنج طارم

برنج طارم:

مرغوب ترین برنج ها در شمال کشور کشت می شود که از این بین برنج طارم پرچم دار سایر برنج هاست.

برنج طارم انواع مختلفی دارد که می توان برنج طارم هاشمی، طارم سنگی، طارم دم سیاه و طارم صدری را نام برد.

تاریخچه برنج طارم

برنج طارم اولین بار در استان زنجان در شهرستان طارم کشت شده است.شهرستان طارم در مجاورت استان گیلان و مازندران قرار گرفته که کشت برنج طارم در این استان ها نیز انجام می شود.

امروزه در استان مازندران بویژه شهرستان فریدونکنار کشت این برنج رایج است. برنج طارم بسته به موقعیت مکانی و ویژگی های خاک آن منطقه انواع مختلفی دارد مانند: طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی، طارم دم سیاه.

برنج طارم دم سیاه در آستانه اشرفیه کشت می شود که جز برنج های خوشپخت و خوش عطر منطقه می باشد.
یکی از روستاهای شهرستان طارم روستای درام است که محل کشت بهترین نوع برنج طارم است و این امر به دلیل آب و هوای بسیار مناسب و تغذیه آب بوسیله رودهایی که از رشته کوه های تالش و زنجان آمده در عطر و طعم برنج تآثیر بسزایی دارد.

ویژگی های ظاهری برنج طارم

برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.

نکته ای که باید در هنگام پخت به آن توجه کرد:

برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمی کنند و شفته می شود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد ، اما برنج های قدیمی کمی سفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند این برنج ها به خوبی ری می کنند.
منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

نحوه پخت برنج ایرانی طارم

اصولا رایج ترین روش های پخت برنج در میان ایرانی ها روش کته و آبکش است. اما بهترین روش پخت که تمام ویتامین و ارزش غذایی برنج را در خود حفظ می کند پخت برنج به روش کته است.

نحوه پخت برنج طارم به روش کته:

جهت پخت برنج طارم ابتدا برنج را با آب ولرم بشویید و به اندازه یک بند انگشت آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس زیر قابلمه را با همان وضعیت که خیسانده بودید، روشن کنید و روغن به آن اضافه کرده تا برنج بپزد.

وقتی آب برنج کشیده شد ، حرارت را به مدت یک ساعت ملایم کرده تا برنج کاملاً دم بکشد. پس از دم کشیدن، برنج را در ظرف سرو کنید.

نحوه پخت برنج طارم به روش آبکش:

برنج را با آب ولرم یا سرد شسته و زیاد برنج را چنگ نزنید، ممکن است به هنگام پخت شکسته و خرد شود. و به مدت 3 الی 4 ساعت با آب و نمک بخیسانید.  برنج را در آب جوش ریخته و بگذارید برنج جوش بیاید.

آب مورد نیاز تقریبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد. می توان برای قد کشیدن بهتر برنج دو قاشق آبلیمو یا آب نارنج اضافه کرد.

برای آبکشیدن، برنج را بین انگشتتان فشار دهید اگر له شد زمان آبکشی برنج است و اگر نه به برنج زمان پخت بیشتری بدهید. دقت کنید اگر برنج تازه باشد، دانه هایش زودتر از برنج قدیمی می پزد و شل می شود.پس باید دقت داشته باشید هنگامی که برنج روی آب ظاهر شد حتماً سریع آبکشی کنید.

برنج را در قابلمه مورد نظر به صورت هرمی منتقل کنید و چند حفره با کفگیر در وسط برنج ایجاد کنید تا بخار از کف به سقف قابلمه آمده و برنج زودتر دم بکشد. کمی آب روی برنج بپاشید تا سرعت دم کشیدن برنج سریع شود. قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت ۲۵ دقیقه زمان پخت دهید.

یک متن دلخواه وارد کنید

یک متن دلخواه وارد کنید

خواص چای دارچین

چای دارچین، با طعمی تند و عطری خوشایند، راه خوبی برای آرامش و بهره‌مند شدن از ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

نوشیدنی‌های پرکالری را رها کرده و به سمت چای دارچین کم کالری بروید. یک فنجان چای دارچین منحصرا حدود دو تا سه کالری دارد. همین مسئله، تفاوت میان چای دارچین و دیگر نوشیدنی‌ها را نشان می‌دهد. طعم دار بودن چای دارچین، شما را از قند بی‌نیاز می‌کند. بدون قند بودن چای دارچین، آن را به یک نوشیدنی ایده‌آل برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی – که در طراز اول به سبب خوردن خوراکی‌های با قند بالا ایجاد می‌شود- مبدل می‌کند.

دارچین – به عنوان یک ادویه – سال‌ها در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار گرفته هست. دارچین، سرشار از پلی فنول هست که قند خون بالا یا نامتعادل را تنظیم می‌کند. قند خون ثابت، تمایل بدن به غذا را کاهش می‌دهد و همین، نشان دهنده خواص دارچین برای کاهش وزن هست.

چای دارچین، پتاسیم بالایی دارد. علاوه بر این، سطح سالم pH را محافظت می‌کند. پتاسیم، اثر سدیم در فشار خون را خنثی می‌کند و این کار را با تنظیم کردن آن انجام می‌دهد.

چای دارچین، مرجع خوبی از آنتی اکسیدان نیز هست که به رها شدن بدن از رادیکال‌های آزاد که موجب لطمه سلولی و مریضی می‌شود نیز کمک می‌کند.

چای دارچین، علاوه بر پتاسیم، مرجع خوبی از منگنز نیز هست. گرچه بدن ما به مقدار اندکی از این ماده معدنی احتیاج دارد، اما نباید اهمیت آن را در بدن نادیده گرفت. دیگر مواد معدنی موجود در چای دارچین، منیزیم، روی، آهن و مس می باشند.

چای دارچین سرشار از ویتامین Bمی باشد که فرآیند پیری را کند می‌کند.

 

سویا می تواند جایگزین گوشت باشد؟

آیا سویا می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد؟

امروزه تعداد افرادی که تمایل به استفاده از رژیم غذایی گیاهخورای دارند کم نیست ، اما بسیاری از آنها نگران این موضوع هستند که آیا مواد غذایی گیاهی می تواند نیاز های بدنشان را به طور کامل تامین کند یا خیر.

سویا عضوی از خانواده حبوبات است. آنچه به عنوان پروتئین بافت دار سویا در بازار عرضه می شود، از تغییر شکل یافتن لوبیای سویا به دست می آید.

پروتئین سویا بدون روغن و کلسترول

در صنعت، ابتدا دانه های سویا را به کارخانه های روغن کشی می برند و در آنجا این دانه ها خردشده و با پرس های مکانیکی روغن کشی می شود. بقیه روغن موجود در سویا را هم با حلال های شیمیایی استخراج می کنند. آنچه از سویا باقی می ماند کنجاله سویاست. این کنجاله فاقد روغن و کلسترول بوده و سرشار از پروتئین، فیبر و املاح معدنی است. در ادامه فرآوری، کنجاله سویا را در دستگاهی ریخته و می پزند و به خمیر تبدیل می کنند و در نهایت آنها را به وسیله دستگاه هایی فرم داده و به شکلی که در بازار می بینید با نام پروتئین سویا عرضه می کنند.

پروتئین سویا با گوشت برابری می کند.

البته باید بدانید وقتی سویا طبخ می شود، مقدار زیادی از ویتامین های خود را از دست می دهد و به دلیل جذب آب ۱۵ تا ۲۰ درصد از غلظت پروتئینی اش کاسته می شود. با این حال باز هم میزان پروتئین آن بسیار بالا بوده و پس از طبخ چیزی حدود ۵۰ تا۶۰ درصد از پروتئین آن باقی خواهد ماند. بنابراین مقدار پروتئین سویا با گوشت قابل مقایسه است.

نکته قابل توجه : کیفیت و تعداد برخی اسیدهای آمینه ضروری پروتئین سویا از گوشت کمتر است. یعنی اگر بخواهیم این فرآورده را به طور کامل جایگزین گوشت قرمز و منابع پروتئین حیوانی را از برنامه غذایی روزانه حذف کنیم به یقین علائم کمبود برخی اسیدهای آمینه ای که در بدنمان ساخته نمی شود ظاهر شده و عوارضی را به دنبال خواهد داشت. متخصصان معتقدند بیشتر پروتئین های گیاهی به جهت آن که یک یا چند اسید آمینه ضروری را ندارد، بهتر است همراه با منابع پروتئینی دیگر همچون غلات یا گوشت مصرف شود.
در نتیجه اگر پروتئین سویا را به همراه ماکارونی یا برنج مصرف کنید یا با یک دوم گوشت قرمز مخلوط کنید، اسیدهای آمینه این منابع مکمل یکدیگر شده و این مشکل برطرف خواهد شد.

در صورتی که فرآوری سویای بافت دار بدرستی و تحت کنترل متخصصان مربوط انجام شود، به دلیل فقدان کلسترول و غنی بودن از مواد فنولی و آنتی اکسیدانی برای سلامت قلب و عروق مناسب تر از مقدار زیاد گوشت بوده و فیبر بالای آن برای کارکرد مطلوب سیستم گوارشی مفید و سبب رفع یبوست می شود.

آدرس یا مکان مد نظر را وارد نمایید

جزئیات دقیق آدرس را وارد کنید

برنج هاشمی

برنج هاشمی از بهترین و برترین برنج های خوب و خوش پخت ایرانی است. برنجی که بعد از پخت عطر و بویش در کوچه پس کوچه ها می پیچد. به دلیل کیفیت مطلوب، امروزه مقدار زیادی از تولید کشور به این محصول اختصاص دارد و حتی توانسته علاوه بر داخل ایران، در سراسر دنیا مشتریان خاص و بالقوه خود را پیدا کند.

برنج هاشمی چه ویژگی هایی دارد؟

بطور کلی برنج هاشمی را میتوان جزء خوشپخت ترین برنج های ایرانی قرار داد. شکل ظاهری دانه ها، بلند و قلمی و رنگ آن سفید مایل به کرم است. خوشه های این برنج بلندتر و کشیده تر از سایر برنج هاست. این برنج ها بعد از پخت به خوبی قد میکشند و ری میکنند و عطر و بوی بی نظیری دارند. برنج هاشمی مدت ها بعد از پخت نرم می ماند.

انواع برنج هاشمی

به طور کلی برنج هاشمی دو نوع دارد: برنج هاشمی دسته سرد و برنج هاشمی دسته گرم
منظور از سرد بودن برنج هاشمی،سرد بودن در طبع و مزاج نیست. بلکه منظور آن است که نوع سرد برنج هاشمی، یک هفته تا 10 روز دیرتر از نوع گرم آن می رسد و قابل برداشت است.

دسته بندی دیگری از برنج هاشمی وجود دارد که به نحوه تولید و استخراج در کارخانه ها بر میگرد که شامل:

  • برنج عطری هاشمی: این برنج به صورت کلی در کارخانه ها پوست گیری می‌شود و برنج سفید تولید شده از این حالت برنج عطری هاشمی نام دارد.
  • برنج قهوه‌ای هاشمی: در این حالت برنج هاشمی را قبل از پوست گیری حرارت می‌دهند و مواد مقوی در پوسته شلتوک برنج به مغز آن تزریق می‌شود و برنج رنگ قهوه‌ای به خود می‌گیرد. در واقع پوسته برنج از آن جدا نمی شود.
  • برنج دودی هاشمی: در این حالت برنج هاشمی را با شیوه دودی کردن تولید می‌کنند و در این حالت به آن برنج دودی هاشمی می‌گویند.

برنج هاشمی در چه زمین هایی کشت می شود؟

برنج هاشمی بیشتر در زمین هایی که خاک آن ها سرشار از مواد مغذی و معدنی است رشد می کند. خاکی که می تواند پاسخگوی رشد این رقم برنج باشد. برای مثال مناطق مرکزی استان گیلان که در اطراف مرداب انزلی قرار دارند به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و خاک حاصلخیز، بهترین منطقه برای کشت برنج هاشمی است.

در واقع اگر این شرایط مهیا نشود برنج در فرایند رشد خود، خم می شود و ساقه های آن روی زمین می افتد. به این حالت  اصطلاحا گفته می شود که ساقه برنج ، خوابیده  یا افتاده است. مسئله ای که جز دغدغه اصلی کشاورزان زحمت کش است و ممکن است آنها را متحمل هزینه های سنگین به هنگام برداشت محصول کند.

چرا برنج هاشمی به سم زدایی کمتر نیاز دارد؟

یکی از آفت های معمول برنج که در شمال کشور رایج است، آفت کرم ساقه خوار برنج می باشد. کرم ساقه خوار معمولا برای زندگی خود به دنبال ساقه های برنجی است که عرض بیشتری داشته و به عبارتی پهن باشد. اما برنج هاشمی از این نظر دارای ساقه ی باریک تری است و امکان رشد کرم ساقه خوار در آن کمتر است. در نتیجه در فرایند نگهداری این نوع برنج نیاز به سموم کمتری در هر هکتار آن خواهد بود و در نتیجه برنج سالم تری خواهیم داشت.

روش پخت برنج هاشمی

برای تهیه یک برنج ایرانی باید علاوه بر داشتن حوصله، تجربه کافی نیز داشته باشید تا نتیجه کار دلچسب باشد. برنج هاشمی را می توان به دو روش معمول و معروف  کته و آبکش طبخ کرد.

پخت برنج هاشمی به روش کته: برنج را با آب ولرم یا سرد بشوئید. به هنگام شستن برنج را چنگ نزنید چراکه چنگ زدن به برنج و محکم شستن آن باعث خرد شدن آن می‌شود. بعد آب و برنج و نمک را مخلوط کرده، در قابلمه را بگذارید و دو ساعت به آن استراحت بدهید.بعد بگذارید روی حرارت زیاد به محض جوشیدن حرارت را کم کنید تا به آرامی جوشیده و پخته بشود. درانتها تست کنید و بعد از پختن دم کنید.

پخت برنج هاشمی به روش آبکش: در روش آبکش بعد از شستن برنج و خیساندن آن با آب و نمک قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. دقت کنید مقدار آب باید تا جایی باشد که وقتی انگشتان خود را روی برنج می گذارید تا سه بند انگشتتان را آب فرا گرفته باشد. قابلمه ای که برنج در آن میجوشد باید جای کافی برای جوشاندن برنج داشته باشد.

میتوان در آب در حال جوش کمی روغن ( یک قاشق ) استفاده کرد تا برنج بهتر قد بکشد و بهم نچسبد و دانه دانه شود. همچنین می توانید برای سفید شدن برنج مقداری آبلیمو یا آب نارنج به آن اضافه کنید. برای آنکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید، مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد. در این صورت برنج را آبکش کنید. ته دیگ مورد نظر را آماده کرده و برنج را به صورت هرمی به قابلمه منتقل کنید و دمکنی گذاشته و حدودا 30 تا 45 دقیقه زمان پخت بدهید.