برنج

برنج دودی مهمان دوست

چرا برنج را دودی می کنند؟

در گذشته برای ماندگاری بیشتر برنج، برنج ها را دودی می کردند.در واقع دود باعث می شود میکروارگانیسم ها دیرتر در ماده غذایی نفوذ کنند و مانع از رشد میکروب ها شوند.

همانطور که پخت غذا با چوب باعث می شود مقداری از دود وارد غذا شود و عطر و طعم خاصی به غذا بدهد. به همین خاطر برنج دودی به علت خوش طعم بودن به عنوان یک وعده غذای تفننی و متفاوت در سفره خانواده ها گنجانده می شود.

اما امروزه برای تنوع و تغییر ذائقه برنج دودی استفاده می کنند. همانند استفاده از ماهی دودی، گوشت دودی و…

برنج دودی چگونه درست میشود ؟

نحوه دودی کردن برنج توسط تولید کنندگان برنج دودی به این صورت میباشد که دانه های شالی برنج را درون سبدهای مخصوصی ریخته و در وسط سالن های مخصوصی سبدها را روی هم می گذارند و دور تا دور سالن محفظه هایی تعبیه شده است که  خرده چوب ها را ( در حدی آتش میزنند که فقط دود کند) قرار میدهند و پوشال برنج را برای بیشتر شدن دود بر روی کنده می ریزند و بعد گذشت چند روز این دود به شالی های برنج نفوذ کرده و دانه های برنج طعم دود به خود میگیرند. سپس شالی های برنج به کارخانجات شالیکوبی برده میشود و عمل جداسازی شلتوک (سبوس) از دانه انجام میگیرد.

آیا برنج دودی مضر است ؟

طبق پژوهش های انجام شده استفاده از برنج های دودی شده با مواد سوختنی خالص ضرری برای انسان ندارد.

کسانی که مصرف کننده همیشگی برنج دودی هستند این را خوب میدانند که برنج دودی باید با سایر گونه ها مخلوط شود زیرا برنج دودی را به سختی میتوان بدون مخلوط کردن با برنج های دیگر میل کرد و ممکن است با ذائقه بعضی افراد ناسازگار باشد.

برنج دودی را معمولا با برنج های سطح پایین که عطر و طعم کمی دارند مخلوط میکنند تا برنج طعم بهتری به خود بگیرد بطوریکه برای خریدار مقرون بصرفه باشد اما میتوان برای مجلسی کردن برنج از برنج های درجه یک مانند برنج طارم، کشت دوم، هاشمی استفاده کرد.

خواص برنج دودی

اشتها آور

برنج دودی بدلیل طعم و بوی مطبوعی که دارد باعث افزایش تنوع غذایی شده و اشتها را زیاد کرده و در نهایت افراد را به خوردن بیشتر این ماده غذایی ترغیب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.