برنج

برنج طارم

برنج طارم:

مرغوب ترین برنج ها در شمال کشور کشت می شود که از این بین برنج طارم پرچم دار سایر برنج هاست.

برنج طارم انواع مختلفی دارد که می توان برنج طارم هاشمی، طارم سنگی، طارم دم سیاه و طارم صدری را نام برد.

تاریخچه برنج طارم

برنج طارم اولین بار در استان زنجان در شهرستان طارم کشت شده است.شهرستان طارم در مجاورت استان گیلان و مازندران قرار گرفته که کشت برنج طارم در این استان ها نیز انجام می شود.

امروزه در استان مازندران بویژه شهرستان فریدونکنار کشت این برنج رایج است. برنج طارم بسته به موقعیت مکانی و ویژگی های خاک آن منطقه انواع مختلفی دارد مانند: طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی، طارم دم سیاه.

برنج طارم دم سیاه در آستانه اشرفیه کشت می شود که جز برنج های خوشپخت و خوش عطر منطقه می باشد.
یکی از روستاهای شهرستان طارم روستای درام است که محل کشت بهترین نوع برنج طارم است و این امر به دلیل آب و هوای بسیار مناسب و تغذیه آب بوسیله رودهایی که از رشته کوه های تالش و زنجان آمده در عطر و طعم برنج تآثیر بسزایی دارد.

ویژگی های ظاهری برنج طارم

برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.

نکته ای که باید در هنگام پخت به آن توجه کرد:

برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمی کنند و شفته می شود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد ، اما برنج های قدیمی کمی سفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند این برنج ها به خوبی ری می کنند.
منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

نحوه پخت برنج ایرانی طارم

اصولا رایج ترین روش های پخت برنج در میان ایرانی ها روش کته و آبکش است. اما بهترین روش پخت که تمام ویتامین و ارزش غذایی برنج را در خود حفظ می کند پخت برنج به روش کته است.

نحوه پخت برنج طارم به روش کته:

جهت پخت برنج طارم ابتدا برنج را با آب ولرم بشویید و به اندازه یک بند انگشت آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس زیر قابلمه را با همان وضعیت که خیسانده بودید، روشن کنید و روغن به آن اضافه کرده تا برنج بپزد.

وقتی آب برنج کشیده شد ، حرارت را به مدت یک ساعت ملایم کرده تا برنج کاملاً دم بکشد. پس از دم کشیدن، برنج را در ظرف سرو کنید.

نحوه پخت برنج طارم به روش آبکش:

برنج را با آب ولرم یا سرد شسته و زیاد برنج را چنگ نزنید، ممکن است به هنگام پخت شکسته و خرد شود. و به مدت 3 الی 4 ساعت با آب و نمک بخیسانید.  برنج را در آب جوش ریخته و بگذارید برنج جوش بیاید.

آب مورد نیاز تقریبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد. می توان برای قد کشیدن بهتر برنج دو قاشق آبلیمو یا آب نارنج اضافه کرد.

برای آبکشیدن، برنج را بین انگشتتان فشار دهید اگر له شد زمان آبکشی برنج است و اگر نه به برنج زمان پخت بیشتری بدهید. دقت کنید اگر برنج تازه باشد، دانه هایش زودتر از برنج قدیمی می پزد و شل می شود.پس باید دقت داشته باشید هنگامی که برنج روی آب ظاهر شد حتماً سریع آبکشی کنید.

برنج را در قابلمه مورد نظر به صورت هرمی منتقل کنید و چند حفره با کفگیر در وسط برنج ایجاد کنید تا بخار از کف به سقف قابلمه آمده و برنج زودتر دم بکشد. کمی آب روی برنج بپاشید تا سرعت دم کشیدن برنج سریع شود. قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت ۲۵ دقیقه زمان پخت دهید.

یک متن دلخواه وارد کنید

یک متن دلخواه وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.